Salam de biscuiți

Acest Salam de Biscuiți este atât de delicios, cremos și simplu de preparat. Salamul de biscuiți trezește în noi atât de multe amintiri din copilărie. Cel puțin pe mine mă conectează la amintiri legate de vremuri simple și frumoase, la care de cele mai multe ori mă gândesc cu nostalgie, cu zâmbetul pe buze.

Ingrediente:

  • 300g biscuiți populari (fără lapte, ouă sau margarină – verificați ambalajul)

  • 50g cacao pudră

  • 50g unt de cacao

  • 150ml lapte

  • 50g ulei de cocos 

  • 100g miere

  • coajă de la 1 portocală 

Mod de preparare:

1.Cu ajutorul mâinilor mărunțim biscuiții în bucățele inegale. Unele mai mici altele mai mari – nu contează – important este să le mărunțim la o dimensiune acceptabilă.

2. Adăugăm cacaoa pudră peste biscuiți și amestecăm bine astfel încât să acoperim toți biscuiții cu un strat fin de cacao.

3. Untul de cacao este o grăsime vegetală naturală obținută din boabele de cacao. Acesta este solid la temperatura camerei și prin urmare este necesar să îl topim. Topim untul de cacao prin procedura Baine marrie. Îl adăugăm peste biscuiții mărunțiți.

4. Topim și uleiul de cocos prin aceeași procedura ca și untul de cacao. Adăugăm uleiul de cocos peste biscuiți.

5. Adăugăm mierea și laptele de migdale și amestecăm bine până ce încorporam bine toate ingredientele.

6. Puteți folosi coajă de portocală răzuită și stafide brune sau aurii. Va sfătuiesc să folosiți coajă de la o portocală bio astfel încât să evităm pesticidele și insecticidele.

 

Acum nu ne rămâne decât să savurăm această bunătate de salam de biscuiți alături de cei dragi și să depănăm amintiri legate de vremuri din copilărie.

 

Produse din reteta
Cacao alcanizata EXTRA BRUTE 22-24%, 1kg DCP-22EXBRU-E0-89B Cacao Barry
395 MDL
Prețul este indicat pentru 1 Kg
Cacao alcanizata EXTRA BRUTE 22-24%, 1kg DCP-22EXBRU-E0-89B Cacao Barry Adaugă în coș
× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!