Profiterol cu umplutură rapidă
Profiterol cu umplutură rapidă
Profiterol-ul ar putea părea inaccesibile, dar sunt de fapt destul de simplu de făcut în confortul propriei bucătării! Gătiți acasă un desert impresionant, cu această rețetă de profiterol cu umplutură rapidă.
Ingrediente pentru cremă:
• 100 gr de amestec de budincă instant de vanilie(de căpșună, de cacao)
• 500 ml de smântână groasă
• 240 ml de lapte
Ingrediente pentru profiterol:
• 115 gr de unt
• 240 ml de apă
• Un vârf de sare
• 120 gr de făină universală
• 4 ouă mari
Pentru cremă:
Amestecați mixul de budincă instant de vanilie, frișca lichidă și laptele. Acoperiți și lăsați la frigider pentru a se întări.
Pentru profiterol
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C.
• Într-o oală mare, aduceți apa și untul la fierbere. Apă și untul se gătesc într-o oală.
• Se încorporează făina și sarea până când amestecul formează o minge. Transferați aluatul într-un bol mare de amestecare.
• Folosind o lingură de lemn sau un mixer, bateți ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.
• Puneți cu lingura aluatul pe o foaie de copt neunsă, distanțându-le la câțiva centimetri.
• Coaceți timp de 20 până la 25 de minute în cuptorul preîncălzit, până când se rumenesc. Centrele trebuie să fie uscate.
• Când cojile s-au răcit, fie împărțiți-le și umpleți-le cu amestecul de budincă, fie folosiți o pungă de patiserie pentru a introduce budinca în coji.
Dacă doriți puteți să păstrați profiterol-ele într-un recipient de depozitare ermetic sau într-o pungă cu fermoar la frigider timp de până la trei zile.
Savurați profiterol-ele ca atare, pudrați-le cu zahăr pudră sau stropiți-le cu ciocolată topită. Pentru o prezentare uimitoare.
Puteți stivui profiterol-ele de cremă într-o formă de con pentru a crea un croquembouche spectaculos.
Poftă bună!